Tuesday, March 10, 2009

Raamat


MINA RÄÄGI MILLISED ON POKUD POKUD ON PRUUNI VÄRVI NALIAGAT JA LÕPUSAD!SIIN MA NÄIDAN ÜHTE POKUMMA LEHE KÜLGE!http://www.pokumaa.ee/JA SEAL ON MÄNGUD KA!!TEE SE ÄRA SE ON LÕPUS ÜLESANNE!!http://images.google.ee/imgres?imgurl=http://www.pokumaa.ee/kartinki/kerge_8.jpg&imgrefurl=http://www.pokumaa.ee/index.php%3Fpage%3D10%26id%3D4%26menu%3D1&usg=__zAzV9g0B0OgnFoc-ZDIdFbFgJhw=&h=600&w=800&sz=115&hl=et&start=1&um=1&tbnid=SbxMLCIDNRATgM:&tbnh=107&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3DPOKU%26hl%3Det%26lr%3D%26sa%3DN%26um%3D1SEAL ON KÜSIMUSED!!VAATA KAS ON ERINEVUST KUIDAS MEIE PEAMA JÕULE JA KUIDAS POKUD PEAVAD JÕULE.


Kuidas pokud jõulusid peavad?


Nad ei peagi. Jõulude asemel on pokudel hoopis heade soovide päev. Siis nad viivad loomadele süüa - porgandit, vihtu -, kellel mida pakkuda on. Nad viivad seda kõik koos, sest pokud on nagu üks tervik. Nad on hästi sõbralikud ja aitavad kõiki. Muidu me jagame üksteisele ka kinke, aga just heade soovide päeval, mitte jõulude puhul.


"…pokud on alati elanud kusagil lodus, varbad vees, ja harjunud seisma ühel kohal. Ja parajasti üksteisele nii lähedal, et sai vabalt juttu puhuda." (Edgar Valter "Pokuraamat", 1994)
Mäletan üht päeva ajast, kui olin veel karjalaps, nii seitsme-kaheksane. Karjamaa oli talu rohtaia taga Emajõe luhal. Hommikukaarest piiras seda tihe kõrge pajuvõsa. Öösiti laksutasid pajudes ööbikud, aga südapäevakuumuses tormasid kiinide eest võsa varju mu neli lehma, sabad püsti seljas nagu lipud…

No comments: